Εξαερισμός

Επιλέξτε ανάμεσα σε  σύγχρονες λύσεις και συστήματα εξαερισμού που εξασφαλίζουν ποιοτικό αέρα  στο εσωτερικό των χώρων της κατοικίας σας ή της επιχείρησής σας. Τα συστήματα αυτά  ταυτόχρονα διαθέτουν διακριτική σχεδίαση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σύγχρονου design. Στη SCOUBair εφαρμόζουμε νέες τεχνικές  και πρωτοποριακές μεθόδους εξοικονομώντας στους πελάτες μας  χρόνο και χρήματα και εγγυόμαστε αξιόπιστα  συστήματα εξαερισμού που αναβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα στο χώρο σας:

  • Συστήματα μηχανικού αερισμού που εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα αέρα στην κατοικία σας.

  • Συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας.

Τα Συστήματα Αερισμού & Εξαερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας είναι ένα καινοτόμο & αυτόνομο σύστημα αερισμού των χώρων, το οποίο φιλτράρει τον εισερχόμενο αέρα & ταυτόχρονα τον προθερμαίνει φέρνοντας τον σε επαφή με τον αέρα που βγαίνει (μέσω ενός εναλακτη) ώστε να μηδενιστούν οι απώλειες θερμότητας. (αντίστοιχα το καλοκαίρι προψύχει τον αέρα)

Απόσµηση

Η διαδικασία της απόσμησης αφορά τη  χημική διαδικασία κατά την οποία βιοδιασπώνται οι οργανικές ουσίες που προέρχονται κυρίως από λιπαρά απόβλητα και κατ' επέκταση συμβάλλουν στην δυσοσμία ενός χώρου.

 Η απόσμηση σ΄ένα χώρο  επιτυγχάνει  την εξαφάνιση των δυσάρεστων οσμών,  αλλά κυρίως εκτελείται και για λόγους υγιεινής, καθώς απομακρύνονται τα οργανικά υπολείμματα στον αέρα ανός χώρου. 

Η απόσμηση επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, όπως είναι οι γεννήτριες παραγωγής όζοντος.

 

Γεννήτρια  παραγωγής όζοντος.

Το όζον εξολοθρεύει άμεσα βακτήρια, μύκητες μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς. Θεωρείται ο πιο οικολογικός τρόπος, καθώς δεν γίνεται χρήση χημικών φαρμάκων και για το λόγο αυτό η μέθοδος συνίσταται σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, χώρους εστίασης και καταλύματα διαμονής. 


Ο τρόπος λειτουργίας της γεννήτριας παραγωγής όζοντος. 

  • Οι ηλεκτροστατικοί καθαριστές αέρα χρησιμοποιούνται στη συλλογή υγρών και ξηρών σωματιδίων όπως σκόνη, ομίχλη λαδιού, αναθυμιάσεις μαγειρέματος και διάφορους ρύπους.
  • Ο μολυσμένος αέρας αναρροφάται από τον κινητήρα-ανεμιστήρα μέσω ενός προφίλτρου- μεταλλικού πλέγματος- που πλένεται, το οποίο παγιδεύει μεγάλα σωματίδια σκόνης.
  • Τα υπόλοιπα σωματίδια, μερικά μόλις 0,01 μικρά, περνούν σε ένα ισχυρό ηλεκτρικό πεδίο (τμήμα ιονισμού) όπου τα σωματίδια δέχονται ηλεκτρικό φορτίο.
  • Στη συνέχεια, τα φορτισμένα σωματίδια περνούν σε ένα τμήμα πλάκας συλλέκτη που αποτελείται από μια σειρά παράλληλων πλακών με ίση απόσταση.
  • Κάθε εναλλακτική πλάκα φορτίζεται με την ίδια πολικότητα με τα σωματίδια, τα οποία και απωθούν, ενώ οι παρεμβαλλόμενες πλάκες, που είναι γειωμένες, προσελκύουν και συλλέγουν τους ρύπους.
  • Οι προσμείξεις διατηρούνται σε αυτές τις πλάκες μέχρι να ξεπλυθούν.